facebook twitter instagram google-plus pinterest linkedin search heart chat eye trending-up clock font keyboard_arrow_up
M. Tekin Koçkar Öğretim Görevlisi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
  1. Anasayfa >
  2. Dünyada Atçılık Uygulamaları >
  3. Atlı Gösteriler 8: Avusturalya’nın Muhteşem Taşralıları, Avusturalya
M. Tekin KOÇKAR
2 Dakika Okuma Süresi
+ -

Atlı Gösteriler 8: Avusturalya’nın Muhteşem Taşralıları, Avusturalya

Avusturalya’nın en önemli atlı gösteri topluluklarından biri olan Australian Outback Spectacular (Avusturalya’nın Muhteşem Taşralıları), Spirit of the Horse adını verdikleri gösteride Avusturalya’nın geleneksel binicilik hünerlerini sergilemenin yanı sıra, Avusturalya geleneksel yaşamını da gözler önüne sermektedir.

Gösteri yaptıkları arena yalnızca bu gösteri için tasarlanmış, konuklara Avusturalya geleneksel yemek ve içkilerinin de ikram edildiği çok geniş bir alana kuruludur.

1000’den fazla izleyiciye gösterilerin sunulduğu ve binicilik eğitimi, poni kulüp, atlı araba sürme gibi çeşitli aktivitelerin gerçekleştirildiği alanda otantik Avusturalya müzikleri dinlenebilmektedir.

Gösterinin sahibi olan “RMWilliams”, bir deri konfeksiyon giyim şirketidir. Yaklaşık 80 yıl önce Reginald Murray (RM) Williams adlı bir deri çizme ustası tarafından kurulan şirket, dayanıklı, ucuz deri çizme, ceket, yelek v.b. deri konfeksiyon üretmektedir. Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Avusturalya’da 50’den fazla mağaza zinciri bulunan şirket Queensland şehrinde kurduğu alışveriş merkezi, oyun parkları, gezi alanları ve gösteri arenasıyla ülkeye gelen turistlerin öncelikle ziyaret ettikleri yerlerden birisidir [1].

Gösterilerinde Avusturalya Stok Atlarını (Avusturalian Stock Horses) kullanan topluluk, Avusturalya’nın geleneksel olarak yetiştirdiği koyun, sığır ve köpekleri de bu gösterilere dâhil etmektedir. 

australian-outback-spectacular

Gösteri unsurları arasında yer alan at, sığır ve koyun çobanlığı, özgür atlar, arabaya koşulmuş atları sürme, atlı akrobasi gibi etkinlikler, özgün Avustralya Kovboy müzikleri eşliğinde sunulmaktadır.

Genel Direktörlüğünü John Menzies, yardımcılıklarını Simon Wincer, Russel Haig, Shane Phillips, Melanie Marshall, At eğitimlerini Tony Jablonski ve Brett Galce, Müzik direktörlüğünü ise Lee Kernaghan, Cliff Bradley, Conrad Helfrich ve Bruce Rowland yapmaktadır.

outback-1

 Australian Outback Spectacular Gösteri Maneji


[1] http://outbackspectacular.myfun.com.au