facebook twitter instagram google-plus pinterest linkedin search heart chat eye trending-up clock font keyboard_arrow_up
M. Tekin Koçkar Öğretim Görevlisi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
  1. Anasayfa >
  2. Dünyada Atçılık Uygulamaları >
  3. Atlı Gösteriler 6: Horse Evolution Gösterisi, Budapeşte, Macaristan
M. Tekin KOÇKAR
2 Dakika Okuma Süresi
+ -

Atlı Gösteriler 6: Horse Evolution Gösterisi, Budapeşte, Macaristan

Sirk dünyasının ünlü ailelerinden birisi olan Richter ailesinin bir üyesi olan Florian Richter tarafından 2009 yılında Macaristan - Budapeşte’de kurulmuş olan Atlı Sirk gösterisi Horse Evolution Show, kurulduğu günden başlayarak Avrupa‘nın birçok ülkesinde yaptığı ilginç gösterileriyle dikkatleri çekmektedir.

horse-evolution-artistes

Florian Richter

Gösterilerinde atın milyonlarca yıllık evrimi sırasında geçirdiği aşamaları mükemmel bir koreografi ile hazırlayan Florian Richter, binicilik ve dans sanatını, insan ve atın mükemmel uyumu ile birlikte izleyicilere sunmaktadır.

Yaklaşık 3 saat süren gösteride 36 at, 20 akrobat-binici ve 12 dansçı yer almaktadır. Gelişmiş bilgisayarlarla lazer ışık ve ses teknolojisinin de kullanıldığı gösteride yer alan en önemli unsurlar tap dansının, atın ayak sesleri ile birleştirildiği bu sayede atların eğitimlerinin doruk noktasına vardığı anlar olarak göze çarpmaktadır.

Kullanılan atlar Shagia Arap, Percheron, Boulonnais, Hollanda Fresian, Macar Nonius, Amerikan Palomino ve Shetland pony atlarıdır. Bu atların ortalama yaşları 10 - 12 arasındadır. Floran Richter’in turnelerde kullandığı mobil ahırların yanı sıra Macaristan’da bulunan çiftlikte de birçok atı bulunmaktadır. Bu çiftlikte üç yaşına gelen taylar iyi bir temel güven eğitiminden geçirildikten sonra uzun süren bir gösteri eğitimine tabi tutulurlar. Gösteri eğitimlerini tamamlayan atlar seçilerek gösterilerde kullanılırlar.

27fk

Horse Evolution Gösterisi – Dansçılar ve biniciler

İtalyan mobil çadır yapım şirketi Canobbio tarafından tasarlanan ve 3500m².lik bir kapalı alana sahip olan sirkte gösteriler 1200m².lik bir sahnede yapılmaktadır. Seyirci kapasitesi ise 200 kişiliktir. İzleyicilerin gösterinin ayrıntılarını görebilmeleri için ayrıca 400m².lik bir plazma TV kurulmaktadır [1].

blog-kerettel-ORIASPL



[1]http://www.horseevolution.hu