facebook twitter instagram google-plus pinterest linkedin search heart chat eye trending-up clock font keyboard_arrow_up
M. Tekin Koçkar Öğretim Görevlisi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
  1. Anasayfa >
  2. Dünyada Atçılık Uygulamaları >
  3. Binicilik Okulları 3: Versailles Binicilik Okulu, Fransa
M. Tekin KOÇKAR
2 Dakika Okuma Süresi
+ -

Binicilik Okulları 3: Versailles Binicilik Okulu, Fransa

Royal Stables of the Château de Versailles the Equestrian Arts Academy, 2003 yılında Fransa’da Paris yakınlarındaki Versailles Şatosu (Château de Versailles)’nda ünlü Fransız at eğitmeni ve tiyatro sanatçısı Bartabas (Clément Marty) tarafından kuruldu.

İspanyol Binicilik Ekolü’nün yanı sıra modern teknikleri de kullanan Bartabas kendine özgü bir tekniği de geliştirerek Akademi’nin çalışmalarını yönlendirmektedir.

bartabas-2010

Versailles Binicilik Sanatları Akademisi - Fransa

Sarayda sunduğu gösterilerin koreografisini de kendisi yapan Bartabas 2012 yılındaki son gösterisi “La Voie de l'écuyer”de Haute Ecole biniciliği, Eskrim ve Japon Okçuluk Sanatı Kyudo ile birleştirdiği modern dans gösterisi dikkati çekmektedir.

Kuruluşundan itibaren koreografilerini yaptığı gösteriler şöyle sıralanabilir: Le chevalier de Saint-George Un Africain à la cour (2004), Voyage aux Indes galantes (2005), Récital équestre (2006), Partitions équestres (2008), Les Juments de la nuit (2008), Liturgie équestre (2009), Charivari équestre (2010), Improvisation équestre par Bartabas (2010), We were Horses (2011).

Versailles Sarayı’nda Bartabas’ın kullandığı ahırlar ve gösterilerini yaptığı manej 1683 yılında dönemin ünlü mimarlarından Jules Hardouin-Mansart tarafından yapılmıştır. 2003 yılında ise Bartabas’ın isteği doğrultusunda Patrick Bouchain tarafından restore edildi.

Akademi’nin binicileri ise sırasıyla Emmanuel Dardenne, Laure Guillaume, Emmanuelle Santini, Alexandra Buzon, Anna Koslovskaya, Emilie Tallet, Marie-Charlotte Tura-Dubois, Coline Le Clainche, Jeanne Linguinou, Adrien Samson, Severine Deperrois’dır.

Diğer çalışanlar ise Seyis: Pierre Boiffard; Antrenörler: Carlos Pinto ve Caroline Boureau; Danslar: Sophie Siegler Delcenserie ve Isabelle Schmitt; Şarkılar: Marie-Clémence Perrot; Eskrimciler: Michel Dupont, Dominique ve Thierry Guillemain d’Echon, Patrick Philippe; Kyudo: Magali Lange [1].

in-arena-2

Château de Versailles the Equestrian Arts Academy maneji [2]


[1]http://www.bartabas.fr



[2] Fotoğraflar: http://www.equitrekking.com