facebook twitter instagram google-plus pinterest linkedin search heart chat eye trending-up clock font keyboard_arrow_up
M. Tekin Koçkar Öğretim Görevlisi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
  1. Anasayfa >
  2. Dünyada Atçılık Uygulamaları >
  3. Atlı Gösteriler 7: Gerard Naprous ve Şeytanın Atlıları, İngiltere
M. Tekin KOÇKAR
4 Dakika Okuma Süresi
+ -

Atlı Gösteriler 7: Gerard Naprous ve Şeytanın Atlıları, İngiltere

Fransa’da Paris yakınlarında St. Cyr Dourdan kasabasında doğup büyüyen Gerard Naprous çok küçük yaşlarda at binmeye başlamıştır. Bulunduğu kasabanın doğal güzellikleri ve ailesinin çiftliğindeki ortam, onun ata olan tutkusunu profesyonel mesleği haline getirmesine yardımcı olmuştur.

Gerard Naprous and The Devils Horsemen 15

Bir süre İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri’nde Hollywood’da “Krull (1983)” ve “The Bride (1985)” gibi filmlerde yardımcı oyuncu ve dublör olarak çalıştı. Daha sonra birçok filmde at eğitimcisi, binici, dublör ve atlı gösteri uzmanı olarak görev aldı. Bu filmlerden bazıları şunlardır: Robin Hood: Prince of Thieves (1991), Black Beauty (1994), Rob Roy (1995), First Knight (1995), Cutthroat Island (1995), Jane Eyre (1996), Mission: Impossible (1996), The Odyssey (1997), Merlin (1998), Alice in Wonderland (1999), Die Another Day (2002), Byron (2003), Sahara (2005), Elizabeth I (2005), The Other Boleyn Girl (2008), Centurion (2010), Jane Eyre (2011), Game of Thrones (2011), The Woman in Black (2012), Les Miserables (2012) [1].

Gerad Naprous’un At Arabası koleksiyonu

Sahibi olduğu atlar, yaptığı çalışmalar ve gösterileri birçok kez belgesellere konu oldu. Gladiators – National Geographic Channel (2009), PSA Films - TV Commercial (2010) bu çalışmalarından bazılarıdır. Tüm bu filmlerin binici, kostüm-aksesuvar, at arabası ve at ihtiyacını, sahibi olduğu atlarla ve gösterilerinde kullan-dığı elemanlarıyla karşıla-maktadır. Dünyanın en geniş araba ve eyer koleksiyonuna sahip olan Gerard Naprous, ayrıca sinema ve tiyatro sanatçılarına binicilik eğitimi vermekte, filmlerin atlı sahnelerinin düzenlemesini yapmaktadır. Çiftliğinde 70’ten fazla son derece iyi eğitimli Andalusian, Lusitano, Friesian atlarının yanı sıra İngiliz Shire ve Pony atlar bulunmaktadır.

Gerard Naprous birçok festival ve organizasyonun yanı sıra düzenli gösteriler de yapmaktadır. Ekibinde bulunan binicilerini titizlikle seçerek, bazen sirklerde, bazen açık alanlarda gösterilerini sergilemektedir. 


Gerard Naprous and The Devils Horsemen 1

Gerard Naprous

The Devils Horsemen (Şeytanın Atlıları) adını verdiği binicileri ile Kazak Atlıları, Ortaçağ Şövalyeleri, Romalı Araba yarışçıları, Kovboylar gibi değişik konuları ele alan bir çok gösteri planlamaktadır. En büyük yardımcıları olan kızı Camilla ve oğlu Daniel bu gösterilerde en önemli görevleri üstlenmektedir. 

Tüm yaşamları atlarla birlikte geçen Camilla ve Daniel Naprous kardeşler de babalarının en büyük yardımcılarıdır. 8 yaşındayken Avrupa’nın en büyük atlı festivali olan “Horse of the Year Show”da binlerce seyirci karşısında yaptıkları gösteriler onların yaşamının da atlarla birlike geçeceğinin göstergesiydi.

Camilla ve Daniel kardeşler de babaları gibi birçok sinema filminde artist, binici eğitmeni ve dublör olarak çalıştılar. Kaya Tırmanışı, Kickbox, Dalış, Yüzme, Trambolin ve Eskrim gibi birçok sporla ilgilenen Camilla, Tomb Rider’da Angelina Joly’e, Natalie Portman ve Scarlet Johanneson’a, Val Kilmer, Jonny Lee Miller ve Colin Farrell’a çevirdikleri filmlerde binicilik eğitimi verdi. 

Daniel ise At Arabası Sürme (Harness Driving), Cigitovka, Dövüş Sanatları, Trambolin, Derin Dalış ve Eskrim sporları ile ilgilenmektedir. Ailenin diğer üyeleri gibi eğitmenlik yapan Daniel “First Knight"ta Richard Gere ve Sean Connery’e binicilik eğitimi vermiştir.

Daniel and Camilla Naprous

Camilla ve Daniel Naprous

Ayrıca Daniel Naprous’un yöneticiliğini ve takım liderliğini yaptığı “Equetech” adlı bir Driving - Harness (Araba Sürüşü) yarışmaları için kurduğu bir kulübü bulunmaktadır [2].




[1] http://www.thedevilshorsemen.com

[2] http://www.equetech.com