facebook twitter instagram google-plus pinterest linkedin search heart chat eye trending-up clock font keyboard_arrow_up
M. Tekin Koçkar Öğretim Görevlisi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
  1. Anasayfa >
  2. Dünyada Atçılık Uygulamaları >
  3. Atlı Gösteriler 9: The Flying Frenchman, Lorenzo, Fransa
M. Tekin KOÇKAR
3 Dakika Okuma Süresi
+ -

Atlı Gösteriler 9: The Flying Frenchman, Lorenzo, Fransa

“The Flying Frenchman - Uçan Fransız” olarak da anılan Lorenzo, 1977 yılında Güney Fransa’da Camargue bölgesinde doğdu. Çok küçük yaştan itibaren at binmeyi öğrenen Lorenzo atla ilk akrobasi deneyimini attan ata atlayarak 1985 yılında gerçekleştirdi. 1993 yılında bir televizyon programı için gerçekleştirdiği at üzerinde yukarıya sıçrama gösterisi “High Jump” hareketi, onun Lorenzo olarak gösterilerini gerçekleştirmesinin de ilk adımı oldu [1].

Lorenzo-at-GYS-2008

1995 yılında American Voltige ve Macar tekniğiyle katıldığı Almanya turnesinde Bleustein Blanchet bursu kazandı. 1997 yılında Üniversite’nin Spor Bölümünü bitirdi. 2003 yılından itibaren çeşitli atlı gösterilere ve fuarlara konuk sanatçı olarak katıldı. İlk büyük gösterisini 2005 yılında gerçekleştiren Lorenzo gösterilerinde, doğduğu bölge olan Camargue bölgesinin atlarını kullanmaktadır.

Camargue atları küçük yapılı pony atlar olmalarına rağmen yetiştiği bölgenin bataklıklarının sert koşullarında iri binicileri güvenle taşıyacak güç ve cesarete sahiptirler (Koçkar, 2016).

Lorenzo, eyersiz atların üzerinde ayakta yaptığı değişik akrobasi gösterileriyle ilgi çekmektedir. İki atın üzerinde geniş bir alanda çeşitli engelleri atlamak, ikişer olarak dizdiği üç çift atı dizginlerle yöneterek dörtnal engeller arasından geçmek, atların üzerinde ayaktayten dizginsiz dörtnal sürmek, atlar üzerinde takla atmak Lorenzo’nun gösterilerinde yer alan akrobatik hareketlerden birkaçıdır. Bu harekelere eklenen koreografi, özgün müzik ve ışık efektleri de izleyicileri büyülemeyi ve şaşkına çevirmeyi sağlayan en önemli unsurlardır.

Dünyanın birçok ülkesinde gösteriler yapan Lorenzo kariyerinde önemli başarılar sahiptir. Camargue bölgesini ve atlarının tanıtımını da yapan Lorenzo’nun atlarla olan yakın ilişkisi, onlarla olan karşılıklı güven duygusu ve sevgi bütün gösterilerinde hissedilmektedir.

progpic071

Lorenzo ve Camargue atları Londra’da

KAYNAKLAR

KOÇKAR, M. Tekin. At Irkları ve Dağılımı, Genişletilmiş II. Baskı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Mahmudiye Meslek Yüksekokulu Yayını, Eskişehir, 2016.



[1]http://www.lorenzo.fr