facebook twitter instagram google-plus pinterest linkedin search heart chat eye trending-up clock font keyboard_arrow_up
M. Tekin Koçkar Öğretim Görevlisi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
  1. Anasayfa >
  2. Dünyada Atçılık Uygulamaları >
  3. Binicilik Okulları 1: Endülüs Kraliyet Binicilik Okulu, İspanya
M. Tekin KOÇKAR
3 Dakika Okuma Süresi
+ -

Binicilik Okulları 1: Endülüs Kraliyet Binicilik Okulu, İspanya

Royal Andalusian School of Equestrian Art Foundation in Jerez de la Frontera (İspanyol Endülüs Kraliyet Binicilik Okulu) İspanya’nın en ünlü binicilerinden olan ve “Caballo de Oro (Altın At)” ödülü sahibi Don Alvaro Domecq Romero tarafından kurulmuştur. Onursal Başkanlığı’nı İspanya Kralı’nın yaptığı bu okul, 1973 yılından itibaren Vakıf yapılanmasına sahiptir. Vakıf, Güney İspanya’da Andalusia (Endülüs) bölgesinde Cadiz yakınlarında bulunan Jerez de la Frontera’da yer almaktadır. Yönetim yapısında Başkanlığı’nı Andalusia Belediye Başkanı, Başkan yardımcılığını Turizm, İş ve Spor Bakanlığı Müsteşarı, İkinci başkanlığını Cadiz Bölge Meclisi Başkanı yapmaktadır.

18347406

İspanyol Endülüs Kraliyet Binicilik Okulu, Jerez de la Frontera - İspanya

Daimi Vakıf üyeleri ise şunlardır: Jerez de la Frontera Belediye Başkanı, Andalusia Bölgesi Turizm, Çalışma ve Spor Müsteşar Yardımcısı, Andalusia Bölgesi Turizm, Çalışma ve Spor Müdürü, Andalusia Bölgesi Tarım ve Balıkçılık Müdürü, Cadiz Yerel Parlamentosu’ndan seçilmiş iki üye, Cadiz Bölgesi Turizm, Çalışma ve Spor Bakanlığı Müsteşarı, Savunma Bakanlığı’ndan bir üye ve Binicilik sanatlarında ülkede tanınmış ve saygın bir üyedir [1].

Bu yapılanmadan da anlaşılacağı üzere geleneksel İspanyol Barok Binicilik Tekniği devlet tarafından koruma altına alınmış olmaktadır. 

Vakıfta İspanyol Binicilik tekniği konusunda yeni başlayanlar ya da ileri Binicilik eğitimi almak isteyenler için kurslar ve sertifika programları düzenlenmektedir. Geleneksel Doma Vaquera, Garrocha ve Binicilik eğitiminin yanı sıra, Eyer yapımı, At ve Ahır bakımı, Nal çakma, temel ve ileri Veteriner Klinik hizmetleri, Laboratuar hizmetleri ve atlı araba kullanımı (Harness Driving) gibi alanlarda açılan uzman eğitmen sertifika programları bütün dünyadan ilgililere hizmet vermektedir.

Tüm bu sertifika programları ve kurslar öncesinde mutlaka temel bilgileri içeren bir ön sınav uygulaması yapılmaktadır. Verilen sertifikalar İspanyol Kraliyet Binicilik Federasyonu - Spanish Royal Horse Riding Federation (Federación Real Hípica Española) tarafından da onaylanmaktadır.

Okulda ayrıca kökeni 1700’lü yılların başlarına kadar giden Antik Kraliyet At arabası, koşum takımları, eyer gibi malzeme koleksiyonu da bulunan benzersiz bir müze de bulunmaktadır.



[1] http://www.realescuela.org